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Q.133 Section 3.3 of the RFP states that “The contractor is required to propose
the data communications network and operate it.” Are elements of the
state communications network available to be used in this implementation,
and if so, who is the contact with whom we may discuss it? Also, are
there state rates on common carriers that will be available to the
contractor, and who would be the contact with whom we could discuss
possible arrangements?

A.133 Use of the State's communications networks is limited to government
agencies, and is not open to use by private contractors who may provide
contract services to a State Agency or Division. For the purposes of this
proposal, the contractor is expected to provide and maintain a complete
data network to support their proposed design by interfacing directly with
any and all common carriers located within New York State. Further, the
contractor is required to ensure total compatibility of all circuits within the

" data network to the proposed central system, as well as any and all
devices and applications that may utilize the network for the transport of
video lottery data.




